31. heinäkuuta 2010

31.7.2010

RIITTÄMÄTÖN! Kuuluu huuto taas sisältäni, kun lapsi tahtoo uimarannalle, tai makaa kuumeessa ja äiti sen kun tekee töitä, kiirehtii avaamaan puotiaan tai puolijuoksua tarjoaa mainosmateriaalia deadlinen ilmoittaneelle lehdelle. RIITTÄMÄTÖN! Kuuluu sisältä, kun juoksen pihamaan poikki kääretortut kainalossa kahvilan suuntaan ja unohdan kahvimaidon. RIITTÄMÄTÖN! Ääni sisälläni silloinkin, kun opettelen pitämään vapaahetken ja en pystykään avaamaan liikettä aukioloaikojen ulkopuolella asiakkaille, jotka kolkuttavat yllättäen kotiovellani. RIITTÄMÄTÖN! Tuntee tuskaa sydänalassaan, kun kylttien puuttumiseen turhautuneet asiakkaat antavat palautetta tietämättä, ettei Destia eli Suomen tielaitos anna lupaa omille kylteille ja että asiasta on jo neuvoteltu. RIITTÄMÄTÖN! Sytyttää kynttilät vasta liikkeen avautumisen jälkeen, ruokkii kissan myöhään iltapäivällä, heittää pois puodin hyllylle ajat sitten kuolleen pikkukukan, huomaa mainoksessa tahattoman virheen ja netin kuvagalleriassa tyylirikon; väärän värisen ja tyylisen rappurallin. RIITTÄMÄTÖN! VIRHEELLINEN! VAILLINAINEN!

Miksi pidän kuluneesta, rapistuneesta, horjakasta kaapista, tai parhaat päivänsä nähneestä tuolipolosta? Miksi ruosteessa on jotain kutsuvan kaunista, epätäydellisen ihanaa? EPÄTÄYDELLISYYDEN TÄYDELLISYYDESSÄ. Siinä se on. Se on läsnä meissä kaikissa erilaisin tavoin; valtava kauneus ja pyhyys, syvä tietämys ja viisaus. Täydelliseen kokonaisuuteen kuuluvat kaikki puolet. Myös ne, joista itseämme piiskaamme tai arvostelemme. Niitä puoliamme meidän tulisi rakastaa. Nostaa alttarille ja suudella jaloille. Ne puolemme osoittavat meille kohtamme, jotka eniten janoavat rakkautta ja hyväksyntää, ne kohdat, joita eniten meidän tulisi kunnioittaa ja rakastaa itsessämme.

Kiitän ihanaakin ihanimmista asiakkaista, uusista tuttavuuksista, kohottavista kohtaamisista! Juuri tästä syystä kulkemani polku on oikeanlainen ja kannattava ja juuri tästä syystä tiedän, miksi unelmoin omasta puodistani. Juuri tästä syystä kaikki on niin täydellistä - riittämättömyydestäni huolimatta tai juuri sen takia.

Ei kommentteja: